środa, 1 czerwca 2016

Fasolka po Bretońsku





Składniki:
Pół kilograma kiełbasy Polskiej
200 dag. wędzonego boczku
1 duża cebula
1 duża marchew
4 ząbki czosnku
kilka pieczarek
2 małe słodkie papryki czerwona,żółta
6 łyżek majeranku
Przyprawa do Fasoli
2 kostki rosołowe
2 łyżki oliwy
liść laurowy
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
natka pietruszki do dekoracji
pieprz 3 szczypty
Fasolka
ja idę ostatnio na skróty i kupuję już gotową  w puszcze (5 sztuk) w sosie pomidorowym jest super,i nie pochłania tyle czasu nasze danie całkowity czas około godziny

Sposób:
Kiełbasę kroimy na pół wzdłuż i pozniej na mniejsze kawałki,
Boczek w kostkę,cebulę i czosnek.
Pieczarki w plastry i paprykę.
Marchew w na pół i w  krążki
*Na patelnie dodajemy Oliwę i smażymy naszą kiełbasę razem z boczkiem ,gdy już będzie zapieczona dodajemy połowę porcji naszej cebuli,i szklimy razem dodając łyżkę majeranku.
*Nastawiamy większy garnek wlewamy Wodę dajemy: marchew ,liść laurowy,resztę cebuli i czosnek,Gotujemy na średnim ogniu około 15 min.
*Dodajemy naszą prażoną kiełbasę z boczkiem bezpośrednio do garnka.
*Po upływie 15 minut dodajemy pieczarki ,kostki rosołowe,wodę,przyprawę do fasolki (całą) ,pieprz
i majeranek PRZYPOMINAM MAJERANEK TRZEMY W DŁONIACH
*Dodajemy paprykę ,gotujemy następne 10 minut na dużym ogniu,
*Dodajemy na szarym końcu fasolkę ,zmniejszamy ogień,mieszamy  bardzo dokładnie po to by wymieszać składniki i zarazem delikatnie bo nasza fasolka jest gotowa do spożycia potrzebuje już tylko podgrzania .
Gotujemy około 15 minut.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania