poniedziałek, 11 lipca 2016

Karkówka pieczona w kapuście kiszonej i piwie


Karkówka  pieczona
ViolaPassion 



Schabowy ,mielony ,mielony ,schabowy.
Dość !!!!!
Jesteście znudzeni jak ja?
Czas na wspaniałe danie.
Przedstawiam wam karkówke miękką i soczysta.
Doskonałe danie które  można podać z ziemniakami .

Składniki:
1 kg kartkówki
4 ząbki  czosnku
2 łyżki majeranku
1 łyżka tymianku
1/2 szklanki piwa
0.5 kg kapusty kiszonej
Sól,pieprz

Sposób:
Jak zawsze przy mięsie
Doradzam umyć,oczyścić i
Zamarynowac na całą  noc w wodzie ,czosnku,majeranku i soli.
Pozostawiając  w lodówce.

Rozgrzewamy  piekatnik do 200C
Wkładamy  nasze mięso  do naczynia żaroodpornego.
Wczesniej posypujemy majerankiem ,pieprzem i tymiankiem.






Pieczemy,  zmniejszając temperaturę do 180C około  45 minut .(pamiejatajmy  o przywróceniu mięsa w połowie  czasu)
Nie przykrywamy musimy zapiec nasze mięso .
Następnie wyciągamy  mięso  i przykrywamy kapustą  kiszona z obu stron ,całość podlewamy piwem.

Przykrywamy naczynie, i pieczemy następne  45 minut do godziny.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania