środa, 1 czerwca 2016

TATAR z łososiem, awokado, szafranem i czarnuszką

Tatar z łososia z awokado
ViolaPassion

SKŁADNIKI:
150 g łososia wędzonego
1/2 świeżego awokado
1/4 Mozzarelli
1 łyżka świeżego koperku
1/2 łyżeczki soku z limonki

DO OZDOBY: 
cukinia,czarnuszka,szafran,słodkie małe papryczki i dressing musztardowo-pomarańczowy


SPOSÓB:
Obieramy awokado i kroimy w drobną kostkę nie za małą bo zrobi nam sie puree.
Łososia musimy posiekać w drobną kostkę razem z koperkiem oraz dodajemy sok z limonki
Dzięki limonce łosoś nam się pieknie zetnie,odstawiamy do lodówki na kilka chwil.
Kroimy paprykę ,cukinie do ozdoby i w bardzo drobną kostkę mozzarellę.
Układamy kolejno w foremkę: Awokado,łosoś,paprykę którą faszerujemy mozzarellą,posypujemy całośc czarnuszką i szafranem.
Polecam dressing
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania