![]() |
ViolaPasion |
Grillowany rarytas z wspaniałym musem.
Składniki:
12 przegrzebek
12 plastrów Pancett-y
1 plaster limonki
1 mały plaster arbuza
4 łyżki owocu granatu
Sól morska z dodatkiem cytryny
Sposób:
Przegrzebki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem,
Poruszymy solą morską ,i owijamy boczkiem włoskim
Nadziewamy na wykałaczki grillowe najlepiej metalowe
Rozgrzewamy grilla na maxa i pieczemy około 2 min.
Jeśli przegrzebki są zakryte całkowicie boczkiem, i nie dotykają bezpośrednio blatu grillowego możemy śmiało podpiec do 5 minut.
Mus:
Limonę owoc granatu i arbuza blendujemy
normalną końcówką później do puree i następnie do majonezu .
Zrobi nam się lekki puszysty mus
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania