czwartek, 25 sierpnia 2016

Grilowane Przegrzebki z Pancettą na musie z arbuza ,granatu i limonki

Grilowane Przegrzebki
ViolaPasion
Małże Św. Jakuba w innej odsłonie.
Grillowany rarytas z wspaniałym musem.

Składniki:
12 przegrzebek
12 plastrów Pancett-y
1 plaster limonki
1 mały plaster arbuza
4 łyżki owocu granatu
Sól morska z dodatkiem cytryny


Sposób:
Przegrzebki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem,
Poruszymy solą morską ,i owijamy boczkiem włoskim
Nadziewamy na wykałaczki grillowe najlepiej metalowe

Rozgrzewamy grilla na maxa i pieczemy około 2 min.
Jeśli przegrzebki są zakryte całkowicie boczkiem, i nie dotykają bezpośrednio blatu grillowego możemy śmiało podpiec do 5 minut.

Mus:
Limonę owoc granatu  i arbuza blendujemy
normalną  końcówką później do puree i następnie do majonezu .
Zrobi nam się lekki  puszysty mus

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania