czwartek, 13 października 2016

Owoce morza z limonką i makaronem ryżowym




Owoce morza Thai
ViolaPassion




Jestem na diecie słońca moje , ale nie znaczy to że przestanę gotować.
Teraz będę nawet  więcej, jeden garnek dla mnie jeden dla rodziny.
To danie zajmie nam około 10 minut.
Szybko możemy zrobić orientalny przysmak

Składniki:2 porcje
200g mieszanki owoców morza
1/2 papryczki chilli drobno pokrojonej
3 ząbki czosnku drobno posiekanego
sok z całej  limonki
kilka łyżek sosu słodkiej chilli     
jedna porcja makaronu ryżowego tj.50 g

Sposób:
Wstawiamy makaron ,gotujemy wedle przepisu
Owoce morza ,podsmażamy na soku z limonki dodając czosnek.
Po upływie 1 minuty dodajemy papryczkę i szczypiorek
Następnie sos u chilli wedle uznania, mieszamy
I Smażymy do czasu aż krewetka zmieni swój kolor.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania