niedziela, 15 maja 2016

PSTRąG TEŃCZOWY na chmurce śmietankowej

Pstrąg
ViolaPassion


  Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej 




Składniki: 

2x Filety z pstrąga tęczowego duże 

(W zależności ile osób mamy przy stole) 

Młode ziemniaczki 

Koperek dużo koperku 

Natka piertuszki- troszkę 

Limonka 

Sol pieprz

Smietana do sosu :

•18% gęsta pół szklanki (Piątnica)

•18% rzadka (laciata do zup i sosów)


Sposób:

Czyścimy filety wyciagamy reszte ości

Solimy pieprzymy i wyciskamy sok z limonki i pozostawiamy na pol godzinki .


SOS:

Mieszamy dwie smietany 

Do rondelka z odrobina wody Wlewamy smietane i czesto mieszamy by nam sie nie zawazylo troszke soli i koperek 

Podgotowac musimy az zacznie gestniec 

Ziemniaki wstawiamy i zabieramy sie za rybe 

Kroimy na mniejsze kawalki 

Rozgrzewamy patelnie skorka do dolu musimy porzadnie zarumienic przewracamy na minutke i gitara 

Pamiętajmy ze rybe wystarczy wstawic gdy ziemniaki sa juz prawie miekkie bo proces smazenia trwa chwilke 

**Chmurke zrobilam z naszego sosu.

Wczesniej zalalam mala foremke na srodku talerza i tyle gdy sos ostygl zgestnial

warzywa wedle uznania 

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania