PSTRąG TEŃCZOWY na chmurce śmietankowej
|
ViolaPassion |
Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej
Składniki:
2x Filety z pstrąga tęczowego duże
(W zależności ile osób mamy przy stole)
Młode ziemniaczki
Koperek dużo koperku
Natka piertuszki- troszkę
Limonka
Sol pieprz
Smietana do sosu :
•18% gęsta pół szklanki (Piątnica)
•18% rzadka (laciata do zup i sosów)
Sposób:
Czyścimy filety wyciagamy reszte ości
Solimy pieprzymy i wyciskamy sok z limonki i pozostawiamy na pol godzinki .
SOS:
Mieszamy dwie smietany
Do rondelka z odrobina wody Wlewamy smietane i czesto mieszamy by nam sie nie zawazylo troszke soli i koperek
Podgotowac musimy az zacznie gestniec
Ziemniaki wstawiamy i zabieramy sie za rybe
Kroimy na mniejsze kawalki
Rozgrzewamy patelnie skorka do dolu musimy porzadnie zarumienic przewracamy na minutke i gitara
Pamiętajmy ze rybe wystarczy wstawic gdy ziemniaki sa juz prawie miekkie bo proces smazenia trwa chwilke
**Chmurke zrobilam z naszego sosu.
Wczesniej zalalam mala foremke na srodku talerza i tyle gdy sos ostygl zgestnial
warzywa wedle uznania
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania