![]() |
ViolaPassion |
Składniki do placków:
2 jajka
1.1/2 szklanki mąki przennej
Tyle samo letniej wody
1/2 szklanki gazowanej wody
2 łyżki oleju
Dwie szczypty soli
1.1/2 szklanki mąki przennej
Tyle samo letniej wody
1/2 szklanki gazowanej wody
2 łyżki oleju
Dwie szczypty soli
*Wszytko mieszamy dokładnie mikserem
Rozgrzewamy patelnię i lejemy ciasto okrągłym ruchami tak by pokryło całą powierzchnię najlepiej żeby placki byly cienkie i smażymy z dwóch stron.
Rozgrzewamy patelnię i lejemy ciasto okrągłym ruchami tak by pokryło całą powierzchnię najlepiej żeby placki byly cienkie i smażymy z dwóch stron.
Farsz:
1 kg pieczarek umytych i potarkowanych na dużych oczkach
4 cebule pokrojone drobno w kostkę
Kilka łyżek oleju do podsmazenia
Sól,pieprz
Olej
Smażymy najpierw cebulę gdy już sie zeszkli odkładamy do miseczki odcedzamy tłuszcz
Myjemy patelnie
Następnie pieczarki i odkładamy również odcedzamy
1 kg pieczarek umytych i potarkowanych na dużych oczkach
4 cebule pokrojone drobno w kostkę
Kilka łyżek oleju do podsmazenia
Sól,pieprz
Olej
Smażymy najpierw cebulę gdy już sie zeszkli odkładamy do miseczki odcedzamy tłuszcz
Myjemy patelnie
Następnie pieczarki i odkładamy również odcedzamy
Patelnie myjemy i raz jeszcze powtarzamy czynność najpierw cebula i tym razem dodajemy pieczarki Smażymy około 10 minut razem dodając sól i pieprz do smaku
Dlaczego tak dziwnie????
Otóż gdy będziemy wszytko razem smażyć warzywa nasze puszczaja soki i nie będziemy w stanie ich kontrolować
A gdy zrobimy to odzielnie pięknie sie polacza smakiem a nie płynami.
Otóż gdy będziemy wszytko razem smażyć warzywa nasze puszczaja soki i nie będziemy w stanie ich kontrolować
A gdy zrobimy to odzielnie pięknie sie polacza smakiem a nie płynami.
Odstawiamy do wystygniecia
Nasze bliny mozemy juz faszerowac
Metody sa różne koperty,Roladki itp
Nasze bliny mozemy juz faszerowac
Metody sa różne koperty,Roladki itp
Ostatni etap:
3-4 jajka rozklepane
Bułka tarta
3-4 jajka rozklepane
Bułka tarta
Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce tartej
Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo 0.5 cm i Smażymy z obu stron na złoty kolor
Nadmiar tłuszczu sciagamy ręcznikiem papierowym
Smacznego
Nadmiar tłuszczu sciagamy ręcznikiem papierowym
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania