sobota, 4 czerwca 2016

Krokiety z pieczarkami i cebulą


Krokiety
ViolaPassion


Składniki do placków:

2 jajka
1.1/2 szklanki mąki  przennej
Tyle samo letniej wody
1/2 szklanki  gazowanej wody
2 łyżki  oleju
Dwie szczypty  soli

*Wszytko  mieszamy dokładnie  mikserem
Rozgrzewamy  patelnię i lejemy ciasto okrągłym  ruchami tak by pokryło całą  powierzchnię najlepiej  żeby  placki byly cienkie  i smażymy z dwóch  stron.

Farsz:
1 kg pieczarek umytych i potarkowanych na dużych  oczkach
4 cebule pokrojone drobno w kostkę
Kilka łyżek  oleju do podsmazenia
Sól,pieprz
Olej

Smażymy  najpierw  cebulę gdy już sie zeszkli odkładamy do miseczki odcedzamy tłuszcz
Myjemy patelnie
Następnie pieczarki  i odkładamy również odcedzamy
Patelnie myjemy i raz jeszcze powtarzamy czynność  najpierw  cebula i tym razem dodajemy  pieczarki Smażymy  około  10 minut razem  dodając  sól  i pieprz do smaku

Dlaczego  tak dziwnie????
Otóż  gdy będziemy  wszytko razem smażyć warzywa nasze puszczaja soki i nie  będziemy  w stanie  ich kontrolować
A gdy zrobimy to odzielnie pięknie  sie polacza smakiem  a nie płynami.
Odstawiamy do wystygniecia

Nasze bliny mozemy juz faszerowac
Metody  sa różne  koperty,Roladki  itp

Ostatni etap:
3-4 jajka rozklepane
Bułka  tarta 

Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce  tartej
Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo 0.5 cm i Smażymy  z obu stron na złoty  kolor 
Nadmiar tłuszczu  sciagamy ręcznikiem  papierowym 
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania