piątek, 3 czerwca 2016

Szaszłyki z kurczakiem



Czas na grilowanie ,uwielbiam szaszłyki


Składniki:(w zależności ile szaszłyków robimy)
Pierś z kurczaka
wędzony boczek
ogórki kiszone
cukinia
papryka żółta czerwona
cebula czerwona i biała
Do marynaty mięsnej : olej,czosnek,majeranek,słodka papryka,tymianek ,oregano,cząber ,sól,pieprz



















Sposób:
Kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy na minimum godzinę im dłużej tym lepiej.
Kroimy nasze warzywa wedle uznania,ale nie mogą być małe  plus wędzony boczek w kostkę

Dodaję boczek wędzony a nie surowy ponieważ szaszłyki będą z kurczakiem a on szybciej  dochodzi niż inne mięso

Zazwyczaj jest to boczek surowy i wieprzowa szynka.
Ale tym razem inaczej,i jest równie pysznie.
Na długie szaszłykowe patyki nadziewamy wszystkie składniki na przemian,ponieśmy się fantazji by było kolorowo.
 Na grillu pieczemy około 20.minut  w zależności od temperatury ,przewracajmy co 5-7 minut
Smacznego







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania