piątek, 3 czerwca 2016
Szaszłyki z kurczakiem
Czas na grilowanie ,uwielbiam szaszłyki
Składniki:(w zależności ile szaszłyków robimy)
Pierś z kurczaka
wędzony boczek
ogórki kiszone
cukinia
papryka żółta czerwona
cebula czerwona i biała
Do marynaty mięsnej : olej,czosnek,majeranek,słodka papryka,tymianek ,oregano,cząber ,sól,pieprz
Sposób:
Kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy na minimum godzinę im dłużej tym lepiej.
Kroimy nasze warzywa wedle uznania,ale nie mogą być małe plus wędzony boczek w kostkę
Dodaję boczek wędzony a nie surowy ponieważ szaszłyki będą z kurczakiem a on szybciej dochodzi niż inne mięso
Zazwyczaj jest to boczek surowy i wieprzowa szynka.
Ale tym razem inaczej,i jest równie pysznie.
Na długie szaszłykowe patyki nadziewamy wszystkie składniki na przemian,ponieśmy się fantazji by było kolorowo.
Na grillu pieczemy około 20.minut w zależności od temperatury ,przewracajmy co 5-7 minut
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania