niedziela, 26 czerwca 2016
Roladki szparagowe z pastą Wasabi i karczochami
Składniki:
Opakowanie szparagów
Boczek
kilka małych pieczarek groszek parmezan ,karczochy -jako dodatek
Na jedną roladkę potrzebujemy 3 szparagi jeden plaster boczku
Sposób:
szparagi gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy.
Rozgrzewamy piekarnik
Gdy przestygną szparagi zawijamy po 3 sztuki w boczku,i pieczemy około 30 minut w piekarniku program Fun 200C
Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju ,
Wszytko posypujemy parmezanem potartym na drobnych oczkach
Sos Wasabi.
W Polsce jest wręcz niedostępny korzeń wasabi (możemy już kupić pastę gotową )albo ja zrobić
To nie jest nic innego jak Japoński chrzan więc śmiało możemy go zastąpić
ścieramy korzeń ,dodajemy majonez, albo jogurt naturalny ,Oliwę z oliwek ,wszytko bledujemy i tyle
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania