niedziela, 26 czerwca 2016

Roladki szparagowe z pastą Wasabi i karczochami



Składniki:

Opakowanie szparagów
Boczek
kilka małych pieczarek groszek parmezan ,karczochy -jako dodatek
Na jedną roladkę potrzebujemy 3 szparagi jeden plaster boczku

Sposób:
szparagi gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy.
Rozgrzewamy piekarnik
Gdy przestygną szparagi zawijamy po 3 sztuki w boczku,i pieczemy około 30 minut w piekarniku program Fun 200C
Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju ,
Wszytko posypujemy parmezanem potartym na drobnych oczkach

Sos Wasabi.
W Polsce jest wręcz niedostępny korzeń wasabi (możemy już kupić pastę gotową )albo ja zrobić
To nie jest nic innego jak Japoński chrzan więc śmiało możemy go zastąpić
ścieramy korzeń ,dodajemy majonez, albo jogurt naturalny ,Oliwę z oliwek ,wszytko bledujemy i tyle


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania