niedziela, 26 czerwca 2016

Zapiekanka z Parmezanem




Moja rodzina uwielbia zapiekanki ,uwielbiam i ja.

Składniki:
Bagietki mogą być też zwykłe kajzerki
troszkę masła
1/2 papryki żółtej
żółty tarty ser
1 szczypior
Kilka łyżek tartego parmezanu
Kilka czarnych oliwek
200g pieczarek
Zioła suche(bazylia,oregano,tymianek) przetarte w mozdzieżu
2 laski kiełbasy myśliwskiej (wedle uznania) polecam przesuszoną kiełbasę polską
Pepperoni
czosnek wedle uznania
ketchup


Sposób:











Wszytko kroimy i siekamy tak jak na zdjęciu
Pieczarki tarkujemy na dużych oczkach na tarce

Przekrojone bułki smatujemy mała ilością margaryny,i ketchupu
posypujemy ziołami,i parmezanem.
I kolejno  pieczarki ,paprykę, Kiełbasę,pepperoni,oliwki,szczypior żółty tarty ser i parmezan.

Piekarnik rozgrzewamy do 200C
Zmniejszamy temperaturę i wkładamy do piekarnika na około 12 minut
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania