Danie pochodzi ze wschodu Europy
Uwielbiam ta zupę
Uwielbiam ta zupę
Składniki:
1 kg flaków ciętych wołowych lub wieprzowych
Dzięki takim flakom mamy z głowy zapach tak intensywny i wielogodzinne gotowanie kindziuka
2 marchewki
1 cebula
1 korzeń pietruszki
1 seler korzeń
Smalec 2 -3 łyżki
Mąka (w zależności jak chcemy zagęścić zupę)
4 kostki wołowe np. knor
Pieprz ,czerwona papryka ,liść laurowy ,ziele angielskie, majeranek
Nie pisze ilości ponieważ każdy ma swój smak
Dzięki takim flakom mamy z głowy zapach tak intensywny i wielogodzinne gotowanie kindziuka
2 marchewki
1 cebula
1 korzeń pietruszki
1 seler korzeń
Smalec 2 -3 łyżki
Mąka (w zależności jak chcemy zagęścić zupę)
4 kostki wołowe np. knor
Pieprz ,czerwona papryka ,liść laurowy ,ziele angielskie, majeranek
Nie pisze ilości ponieważ każdy ma swój smak
Sposób:
Flaki myjemy i gotujemy około 30 minut
Zlewamy Wodę płuczemy flaki i myjemy garnek
Raz jeszcze wstawiamy flaki i gotujemy około 30 min dodajemy kostki wołowe, liść laurowy, ziele angielskie
Następnie warzywa pokrojona marchew przeciętna pietruszka na pół i seler
*W miedzy czasie kroimy w drobna kostkę cebule i smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu musimy ja spalić delikatnie
Dzięki temu zapach i smak wzmocniony
Dodajemy do garnka i wrzucamy kostki wołowe
Wszytko gotujemy około 30 min
Teraz zagęszczamy zupę
*Na gorąca patelnie dajemy smalec i mąkę ciągle mieszamy musimy spalić nasza mąkę na brązowy kolor
Podlewamy mąkę naszą zupą energicznie mieszając musimy połączyć mąkę z wywarem okolo (1 litr)
Następnie wlewamy wszytko do garnka.
Dodajemy
Dobrą garść majeranku przetartego w naszych dłoniach,pieprz i słodka paprykę
Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem 20-30 minut
Ponieważ musimy zlikwidować posmak mąki
Natka pietruszki na sam koniec
Flaki myjemy i gotujemy około 30 minut
Zlewamy Wodę płuczemy flaki i myjemy garnek
Raz jeszcze wstawiamy flaki i gotujemy około 30 min dodajemy kostki wołowe, liść laurowy, ziele angielskie
Następnie warzywa pokrojona marchew przeciętna pietruszka na pół i seler
*W miedzy czasie kroimy w drobna kostkę cebule i smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu musimy ja spalić delikatnie
Dzięki temu zapach i smak wzmocniony
Dodajemy do garnka i wrzucamy kostki wołowe
Wszytko gotujemy około 30 min
Teraz zagęszczamy zupę
*Na gorąca patelnie dajemy smalec i mąkę ciągle mieszamy musimy spalić nasza mąkę na brązowy kolor
Podlewamy mąkę naszą zupą energicznie mieszając musimy połączyć mąkę z wywarem okolo (1 litr)
Następnie wlewamy wszytko do garnka.
Dodajemy
Dobrą garść majeranku przetartego w naszych dłoniach,pieprz i słodka paprykę
Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem 20-30 minut
Ponieważ musimy zlikwidować posmak mąki
Natka pietruszki na sam koniec
Smacznego

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania