czwartek, 28 lipca 2016

Pieczona Dorada w cytrynie


Dorada
ViolaPassion 
Przedstawiam wam fantastyczna rybę Doradę.
Po raz pierwszy robię ją w takiej odsłonie.
I do przepisu wrócę na pewno.
Przepis  jest  bardzo prosty i szybki do zrobienia.

Składniki:
Ryba dorada
3 cytryny
Oliwa z oliwek
Mieszanka sól morska ,pieprz,trawa cytrynowa

Sposób:
Rybę oczyszczamy z łusek patroszymy i myjemy.
Następnie posypujemy solą.
Blaszkę wykładamy folia aluminiowa i smarujemy oliwą wykładamy cytrynę 4-5 plastrów i na nią kładziemy rybę wcześniej posypana naszą mieszanką.
Smarujemy rybę  oliwą i nacinamy pod skos wkładając w nacięcia cytryny.
Pieczemy 30-35 minut w 180°C
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania