![]() |
ViolaPassion |
Składniki:
Kilka kiszonych ogórków około 0,5 kg
3 duże ziemniaki
1 marchew
koperek świeży
śmietana 18% do zupy (śmietana musi być rzadka)
2 kostki rosołowe
Jeśli jesteś mięsożerny jak ja możesz ugotować bulion na mięsie,i pózniej je zmiksować razem z zupą.
2 łyżki masła
sól,pieprz
(można dodać sok z ogórków dla wzmocnienia smaku,radzę zrobić to przed dodaniem kostek rosołowych czy soli,ponieważ sok jest również słony)
Grzanki
Sposób:
Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę.
Tarkujemy marchewkę na tarce o małych oczkach.
Ogórki kiszone zetrzeć musimy na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej dodajemy masło, wrzucamy ziemniaki , podsmażyć musimy chwilę, mieszając.
Przekładamy ziemniaki do garnka, wlewamy około 6 szklanek wody (albo nasz wywar mięsny)
Ogórki kiszone zetrzeć musimy na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej dodajemy masło, wrzucamy ziemniaki , podsmażyć musimy chwilę, mieszając.
Przekładamy ziemniaki do garnka, wlewamy około 6 szklanek wody (albo nasz wywar mięsny)
i dodajemy kostki rosołowe .
Gotujemy przez 15 minut.
Następnie starte ogórki kiszone i tarkowaną marchew i gotujemy kolejne 20 minut.
Zmiksować musimy zupę , dodajemy śmietanę , i na koniec koperek.
Następnie starte ogórki kiszone i tarkowaną marchew i gotujemy kolejne 20 minut.
Zmiksować musimy zupę , dodajemy śmietanę , i na koniec koperek.
Na wolnym ogniu gotujemy około 10 minut.
Smacznego.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania