niedziela, 3 lipca 2016

Chrupiąca szynka parmeńska z mozzarella


Chrupiąca szynka parmeńska z mozzarella
ViolaPassion



Smaczna i chrupiąca 

Składniki:
4 plastry szynki parmenskiej
2 oscypki (wedle uznania)
Albo 2 kulki mozzarelli
Kilka plastrów  boczku
2 płaty  bardzo cienkiego ciasta ja użyłam ciasta "Filo"
Kilka plasterkow patmezanu
Kilka liści  świeżej pietruszki

Sposób:
Boczek Smażymy na patelni nie dodajac tluszczu,odstawiamy do wystygniecia
Następnie rozkladamy cisto delikatnie żeby  nie porwać.


To ciasto jest bardzo delikatne.
Kladziemy 3 plasterki boczku ,przekrojona mozzarelle lub osypek,pietruszke i parmezan.
Następne zakładamy brzegi w taki sposób by powstała kwadratowa koperta.
Zawijamy koperte szynka parmenska
i Smażymy  na rozgrzanej patelni około 1 minuty na każdej ze stron .
Danie musi byc chrupiące i złociste
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania