![]() |
ViolaPassion |
Smaczna i chrupiąca
Składniki:
4 plastry szynki parmenskiej
2 oscypki (wedle uznania)
Albo 2 kulki mozzarelli
Kilka plastrów boczku
2 płaty bardzo cienkiego ciasta ja użyłam ciasta "Filo"
Kilka plasterkow patmezanu
Kilka liści świeżej pietruszki
Sposób:
Boczek Smażymy na patelni nie dodajac tluszczu,odstawiamy do wystygniecia
Następnie rozkladamy cisto delikatnie żeby nie porwać.
To ciasto jest bardzo delikatne.
Kladziemy 3 plasterki boczku ,przekrojona mozzarelle lub osypek,pietruszke i parmezan.
Następne zakładamy brzegi w taki sposób by powstała kwadratowa koperta.
Zawijamy koperte szynka parmenska
i Smażymy na rozgrzanej patelni około 1 minuty na każdej ze stron .
Danie musi byc chrupiące i złociste
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania