sobota, 2 lipca 2016

Papryka faszerowana z mięsem,mozzarelą i parmezanem




Papryka faszerowana z mięsem
ViolaPassion





Składniki:
Kilka średnich papryk
400 dag. mięsa  mielonego,(drobiowe,wieprzowe od  was zależy jakie)
4 ząbki czosnku
2 surowe jajka
1 łyżka majeranku
Pieprz,sól
1 sucha bułka namoczona w wodzie
Oliwa 
Mozzarella
Parmezan
1 torebka ryżu

Sposób:
Jak zwykle najpierw zabieramy się za mięso
Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno,startą cebulę
majeranek ,dwie szczypty soli, trochę pieprzu , wyciśniętą bułkę
Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę 
Pozostawiam w lodówce na ok. 2 godziny 
Gotujemy ryż,gdy już będzie dobry,po ostygnięciu dodajemy do mięsa,i łączymy w jedną całość.
W miedzy czasie zabieramy się za oczyszczenie i mycie papryki.
Ucinamy górę tak by później zamknąć paprykę,
Oczywiście to jest tylko propozycja.
 Rozgrzewamy piekarnik do 220C
Następnie tarkujemy mozzarellę i wsadzamy do środka papryki,następnie nadziewamy mięsem.
Nie zakrywamy papryki ,górną częścią która nam została
Zmniejszamy temperaturę.
Pieczemy paprykę w 200 C przez około 40 minut,
Wyciągamy i posypujemy tartym parmezanem.
Zamykamy paprykę i pieczemy jeszcze przez 15 minut w 150 C
GOTOWE!!!!!!!
Smacznego 

Dodaj napis
                                                             



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania