sobota, 2 lipca 2016

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
ViolaPassion









SKŁADNIKI:
około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka)
2 pory
2 pietruszki korzeń
3 marchewki
2 cebule
1 seler  liście laurowe
2 ziarnka ziela angielskiego
natka pietruszki 
koperek świeży wedle życzenia
Sól,pieprz do smaku
W razie konieczności kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
śmietana rzadka 18%
Potrzebujemy większego garnka. 
pieprz,sól do smaku i MAGGI

SPOSÓB:
Drób myjemy i oczyszczamy

Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu 
zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera, chcemy by nasza zupa była dosłownie czysta.
Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora,pietruszkę korzeń,seler 
,Marchewkę w paski 

Następnie cebule obraną kroimy na pół i pieczemy na patelni, tak aby wieksza cześć była ciemna
Gdy nasza zupa nie będzie już potrzebować szumówki wrzucamy warzywa i gotujemy
 tak na wolnym ogniu około 1,5 godziny nie zapominajmy o zielu angielskim , liściu laurowym 
Przed końcem gotowania dodajemy koncentrant wymieszany ze szklanką bulionu i śmietaną.
Warto wymieszać je oddzielnie po to by śmietana nam się nie zważyła,a często tak się dzieje gdy wlewamy śmietanę bezpośrednio do garnka.
Gotujemy jeszcze około 10-15 minut 

Makaron gotujemy oddzielnie nigdy nie wrzucamy do garnka z zupą bo będzie mulista 
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania