![]() |
ViolaPassion |
SKŁADNIKI:
około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka)
2 pory
2 pietruszki korzeń
3 marchewki
2 cebule
1 seler liście laurowe
2 ziarnka ziela angielskiego
natka pietruszki
koperek świeży wedle życzenia
Sól,pieprz do smaku
W razie konieczności kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
śmietana rzadka 18%
Potrzebujemy większego garnka.
pieprz,sól do smaku i MAGGI
SPOSÓB:
Drób myjemy i oczyszczamy
Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu
zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera, chcemy by nasza zupa była dosłownie czysta.
Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora,pietruszkę korzeń,seler
,Marchewkę w paski
Następnie cebule obraną kroimy na pół i pieczemy na patelni, tak aby wieksza cześć była ciemna
Gdy nasza zupa nie będzie już potrzebować szumówki wrzucamy warzywa i gotujemy
tak na wolnym ogniu około 1,5 godziny nie zapominajmy o zielu angielskim , liściu laurowym
Przed końcem gotowania dodajemy koncentrant wymieszany ze szklanką bulionu i śmietaną.
Warto wymieszać je oddzielnie po to by śmietana nam się nie zważyła,a często tak się dzieje gdy wlewamy śmietanę bezpośrednio do garnka.
Gotujemy jeszcze około 10-15 minut
Makaron gotujemy oddzielnie nigdy nie wrzucamy do garnka z zupą bo będzie mulista
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania