![]() |
ViolaPassion |
Po prostu niebo w gębie.
Składniki: 2 osoby
500g Combra jagnięcego z kością
2 garści roszponki wodnej
6 łyżek wody różanej
4 łyżki oleju migdałowego
1/2 garści zmielonych migdałów
2 łyżki oleju sezamowego
sól,pieprz
Zazwyczaj mięso baranie marynuję minimum 24 h w mleku ,czosnku i rozmarynie.
Ale nie dzisiaj.
Mięso z jagnięciny jest bardzo delikatne i szlachetnie.
Nie potrzebuje naszej większej ingerencji.
Kolor mięsa powinien być jasno różowy i mieć warstwę tłuszczyku ok.0.7-1 cm
Sposób;
Migdały mielimy w młynku dodajemy roszponkę ,olej sezamowy,wodę różaną i olej migdałowy i blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji,dodając szczyptę soli i pieprzu
Mięsko smarujemy wodą różaną z odrobiną soli.
Ważne jest by mięso miało temperaturę pokojową.
Grilujemy około 4-5 minut na każdej ze stron.
Polecam podać z pieczywem Pitta
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania