wtorek, 9 sierpnia 2016

Grilowany Comber jagnięcy z sosem z wody różanej,rukwi i migdałów

comber jagnięcy z kością
ViolaPassion
Niczego nie muszę tu dodawać ,zachęcać czy namawiać.
Po prostu niebo w gębie.

Składniki: 2 osoby
500g Combra jagnięcego z kością
2 garści roszponki wodnej
6 łyżek wody różanej
4 łyżki oleju migdałowego
1/2 garści zmielonych migdałów
2 łyżki oleju sezamowego
sól,pieprz

Zazwyczaj mięso baranie marynuję minimum 24 h w mleku  ,czosnku i rozmarynie.
Ale nie dzisiaj.
Mięso z jagnięciny jest bardzo  delikatne i szlachetnie.
Nie potrzebuje naszej większej ingerencji.
Kolor mięsa powinien być jasno różowy i mieć warstwę tłuszczyku ok.0.7-1 cm

Sposób;
Migdały mielimy w młynku dodajemy roszponkę ,olej sezamowy,wodę różaną i olej migdałowy i blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji,dodając szczyptę soli i pieprzu
Mięsko smarujemy wodą różaną z  odrobiną soli.
Ważne jest by mięso miało temperaturę pokojową.
Grilujemy około 4-5 minut na każdej ze stron.
Polecam podać z pieczywem Pitta
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania