ViolaPassion
Kupna jest ohydna i nie oszukujmy się .
Dlatego warto złożyć kilka słoiczków na zimę
Uwielbiam do obiadu czy położyć na kanapkę.
Oto mój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń
Dlatego warto złożyć kilka słoiczków na zimę
Uwielbiam do obiadu czy położyć na kanapkę.
Oto mój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń
Składniki:
2 kg papryki czerwonej
Sól najlepiej kamienna
Gorczyca
3 cebule
2 kg papryki czerwonej
Sól najlepiej kamienna
Gorczyca
3 cebule
Plus składniki na tradycyjną zalewę
Sposób:
Cebule obieramy i kroimy w pióra
Paprykę myjemy czyścimy z pestek i kroimy w grube paski
Następnie paprykę zalewamy wrzącą woda i parzymy 15-20 minut po 7 min dodajemy cebulę.
Dzięki tej metodzie i papryka.= i cebula będzie krucha.
Cebule obieramy i kroimy w pióra
Paprykę myjemy czyścimy z pestek i kroimy w grube paski
Następnie paprykę zalewamy wrzącą woda i parzymy 15-20 minut po 7 min dodajemy cebulę.
Dzięki tej metodzie i papryka.= i cebula będzie krucha.
W między czasie wracamy do zalewy
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 listki laurowe
4 ziela angielskie
Gotujemy i studzimy
NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK.
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 listki laurowe
4 ziela angielskie
Gotujemy i studzimy
NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK.
Zlewamy wodę z papryki i cebuli i wkładamy je do słoików posypując gorczyca po kilka ziarenek do jednego słoika.
Zamykamy i wekujemy sposób tutaj
Zamykamy i wekujemy sposób tutaj
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania