środa, 31 sierpnia 2016

Papryka w zalewie octowej


ViolaPassion


Kupna jest ohydna i nie oszukujmy się .
Dlatego warto złożyć kilka słoiczków na zimę
Uwielbiam do obiadu czy położyć na kanapkę.
Oto mój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń


Składniki:
2 kg papryki czerwonej
Sól najlepiej kamienna
Gorczyca
3 cebule
Plus składniki na tradycyjną zalewę

Sposób:
Cebule obieramy i kroimy w pióra
Paprykę myjemy czyścimy z pestek  i kroimy w grube paski
Następnie  paprykę zalewamy wrzącą woda i parzymy 15-20 minut po 7 min dodajemy cebulę.
Dzięki tej metodzie i papryka.= i cebula będzie krucha.

W między czasie wracamy do zalewy
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
 3 listki laurowe
 4 ziela angielskie
 Gotujemy i studzimy
NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ  NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK.
Zlewamy wodę z papryki i cebuli  i wkładamy je  do słoików posypując gorczyca po kilka ziarenek do jednego słoika.
Zamykamy i wekujemy sposób tutaj
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania