ViolaPassion
|
Składniki:( 8 osób)
Składniki:
300g krewetek królewskich
8 polędwiczek kurczęcych podsmażonych bez dodatku tłuszczu zalanych sokiem z limonki
3 łyżki masła
2 łyżki pokrojonej Okry
sok z jednej limonki
6 łyżek kiełków bambusa
1 kapusta Pak Choi opalona na patelni
1 szczypiorek drobno posiekany
2 laski trawy cytrynowej drobno pokrojonej
2 zielone papryczki chilli
1/2 korzenia imbiru
2 butelki sosu Sweet Chilli małe
1 saszetka sweet chilli z imbrem
Bulion drobiowy 1.5 L.
2 łyżki pasty czosnkowej
2 łyżki pasty imbirowej
2 malutkie słodkie papryki drobno pokrojona
Sposób:
Sokiem z limonki zalewamy krewetki
W garnuszku rozpuszczamy masło ,dodajemy trawę cytrynowa, imir korzeń,pastę imbirowa i czosnkową. (2 min)
Mieszamy dodajemy okre ,szczypior i krewetki (2 min)
Zalewamy bulionem dodajemy kurczaka ,kapustę Pak Choi.
Zalewamy wszystko sosami sweet Chilli i sweet chilli z imbirem.
Dodajemy kiełki bambusa,paprykę słodka i ostrą.
Gotujemy 10 minut pod przykryciem
Makaron ryżowy wedle przepisu na opakowaniu.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania