niedziela, 21 sierpnia 2016

Szparagi z salami z dzika zapiekane parmezanem na francuskim cieście

Wspaniała  zapiekanka  z salami  i szparagami w roli głównej :-)

Składniki:
Ciasto francuskie
Kilka plastrów salami z dzika
12 szparagów
6 łyżek startego parmezanu
8 łyżek starkowanego miękkiego żółtego sera
2-3 słodkie " baby" papryczki
2 łyżki tłustego mleka

Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.
Smarujemy mlekiem po całości.
Zaginamy brzegi z każdej strony około  1 cm .
Rozgrzewamy piekarnik Fun 180°C .
Podsmażamy salami bez oleju na patelni , szparagi oczyszczamy jeśli  jest taka potrzeba i tniemy na 3-4 części w zależności od długości.
Wrzucamy do osolonego wrzątku na minutkę zlewamy ,i studzimy.
 Kładziemy: ser żółty,bazylia ,salami ,papryka ,szparagi jeśli chcemy mogą być również  oliwki .
Zapiekamy 7 minut następnie posypujemy parmezanem i pieczemy kolejne 4 minuty.
Smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania