![]() |
ViolaPassion |
Lekka i przyjemna zupa .
W dodatku szybka do zrobienia ;-)
Również w wersji wegetariańskiej
Składniki:
Jedna mała dynia piżmowa , może być normalna pokrojona w kawałki, obrana z pestek
1 cebula pokrojona
1 marchew pokrojona w krążki
4 łyżki oleju
kilka łyżek grzanek
pieprz grubo mielony
1-1,5 litra wody
1 kostka rosołowa - warzywna
Natka pietruszki do dekoracji
Boczek lub Pancetta włoski wedle uznania
Sposób:
Do rozgrzanego garnka dodajemy oliwę i szklimy cebule dodając marchew.
Następnie dodajemy dynię i mieszamy smażymy około 10 minut często mieszając.
Dodajemy wodę.
Tak by zakryć całość.
Dodajemy kostkę warzywną i pieprz.
Gotujemy 20 minut.
Blendujemy ,podajemy z grzankami i pietruszką
Prawda że szybko?
Smacznego
Pozdrawiam was cieplutko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania