![]() |
ViolaPassion |
Wspaniała przystawka ,której smak wyczarowałam dzięki wspaniałej słodkiej pomarańczy.
Składniki: 4 osoby
12 Przegrzebek
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki natki pietruszki
1 łyżka koperku
3 łyżki masła klarowanego
sól cytrynowa
2 pomarańcze
8 szparagów ugotowanych do dekoracji
kilka nitek szafranu
Sposób:
Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem
posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil.
Obieramy czosnek i przekrajamy na pół.
Pietruszkę i koperek siekamy drobno.
Pomarańcze obieramy ze skóry ,błonek i pestek i blendujemy
Wstawiamy do lodówki na 15 min.
Rozgrzewamy masło na patelni , dodajemy czosnek , koperek ,pietruszkę i mieszamy.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy zawsze ciepłe ,bezpośrednio na mus .
Posypujemy szafranem i dokładamy szparagi.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania