niedziela, 28 sierpnia 2016

Surówka z ogórków kiszonych

Surówka z kiszonych ogórków
ViolaPassion

Wspaniała surówka do obiadu: do schabowego  czy wątróbki .
Przypomina mi moje czasy szkolne kiedy chodziłam na obiady w szkole
Mama nie robiła jej w domu ,nie wiem w sumie dlaczego?
Dziś sama jestem mamą i bardzo często ja robię.
 Do wyżej wymienionych dań.

SKŁADNIKI: 4 osoby
0.5 KG ogórków kiszonych
1 cebula
5-6 łyżek oliwy
pieprz ,w razie konieczności szczypta soli

Sposób:
Ogórki obmywamy z kwasu pod bieżącą wodą, ucinamy końcówki, i kroimy w plastry nożem cienko ,albo używamy specjalna tarkę
Cebulę kroimy w drobna kostkę ,
Mieszamy w misce dodając oliwę ,pieprz w razie potrzeby sól.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania