niedziela, 28 sierpnia 2016

Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką

Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką
ViolaPassion

Następna pyszna surówka.

Składniki:
Główka białej kapusty
1 średnia cebula
1 marchew
pieprz ziołowy
sól do smaku
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy
1 papryka czerwona

Sposób:
Kapustę kroimy na pół i na 3
Kroimy drobno nożem ,albo używamy specjalnej tarki do cięcia kapusty ja taką posiadam i nie ukrywam że jest dużo szybciej.
Wsadzamy do miski i nacieramy solą, cukrem.
Pozostawiamy na godzinę
Dzięki tej metodzie nasza kapusta stanie się miękka i smaczna i pozbędziemy się goryczki
Obieramy marchew tarkujemy na średnich oczkach na tarce.
Obieramy cebulę kroimy drobno w kostkę.
Paprykę na pół i w cienkie paski
Dodajemy oliwę, pieprz ,
W razie konieczności dodatkowo sól i cukier.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania