![]() |
ViolaPassion |
Następna pyszna surówka.
Składniki:
Główka białej kapusty
1 średnia cebula
1 marchew
pieprz ziołowy
sól do smaku
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy
1 papryka czerwona
Sposób:
Kapustę kroimy na pół i na 3
Kroimy drobno nożem ,albo używamy specjalnej tarki do cięcia kapusty ja taką posiadam i nie ukrywam że jest dużo szybciej.
Wsadzamy do miski i nacieramy solą, cukrem.
Pozostawiamy na godzinę
Dzięki tej metodzie nasza kapusta stanie się miękka i smaczna i pozbędziemy się goryczki
Obieramy marchew tarkujemy na średnich oczkach na tarce.
Obieramy cebulę kroimy drobno w kostkę.
Paprykę na pół i w cienkie paski
Dodajemy oliwę, pieprz ,
W razie konieczności dodatkowo sól i cukier.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania