ViolaPa |
Jedna z ulubionych zup w moim domu.
I nie oznacza to że jest przerabiana ze znanego nam rosołu.
Zupę ugotowałam na kaczce.
Składniki:
Pozostałe części z kaczki który został nam po poprzednim daniu.
( Kręgosłup, skrzydła ,szyjka ,nadmiar tłustej skóry z udek)
1 cebula opalona nad ogniem
2 kostki rosołowe
4 marchewki obrane i przecięte na 4 wzdłuż
2 pory
1 Seler korzeń
2 korzenie pietruszki
Pieprz,
Koncentrat pomidorowy cała tubka
Śmietana 18% do zupy
3 listki laurowe
Sposób:
Myjemy i oczyszczamy naszą kaczkę.
Gotujemy na średnim ogniu około 45 minut.
Zbieramy szum .
Przecedzamy wywar jeśli jest taka potrzeba.
Gotujemy dodając obrane i umyte warzywa plus opalona cebulę i liść laurowy
Gotujemy na małym ogniu zupa nasza ma dosłownie pyrkać.
Następnie gdy warzywa sa miękkie dodajemy kostki rosołowe, pieprz ,świeżą natkę pietruszki, łyżkę koperku.
Radzę wyciągnąć mięso, pora i seler .
Przed dodaniem kostek.
Reszta zostaje.
I gotujemy jeszcze chwilkę aż smak nam się połączy dodając koncentrat i śmietanę.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania