niedziela, 21 sierpnia 2016

Surówka z czerwonej kapusty




Surówka z kapusty
ViolaPassion




Bardzo ważna część do każdego obiadu surówka.
Bez niej nasze danie byłoby nie kompletne.
Dziś chciałabym wam pokazać wam surówkę z czerwonej kapusty z majonezem.




Składniki:
Główka mała czerwonej kapusty
1 średnia cebula
1 marchew
pieprz ziołowy
sól do smaku
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy
3 łyżki majonezu

Sposób:
Kapustę kroimy na pół i na 3
Kroimy drobno nożem ,albo używamy specjalnej tarki do cięcia kapusty ja taką posiadam i nie ukrywam że jest dużo szybciej.
Wsadzamy do miski i nacieramy solą, cukrem.
Dzięki tej metodzie nasza kapusta stanie się miękka i smaczna i pozbędziemy się goryczki
Obieramy marchew tarkujemy na średnich oczkach na tarce.
Obieramy cebulę kroimy drobno w kostkę.
Dodajemy oliwę, pieprz ,w razie konieczności sól i cukier.
Mieszamy dodając majonez.
Tak samo surówkę robimy z białej kapusty
To wszystko
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania