![]() |
ViolaPassion |
Mogę kogoś obrazić swoim zdaniem ,ale myślę że niektórych rzeczy nie powinno się zmieniać, i
nie które potrawy powinny zostać nietknięte.
Tatar wołowy z oliwkami ,tatar z grzybami ,tatar z cukinia samą marchewką a nawet frytkami.
Ja się pytam co to jest?????????????????????Na pewno nie oryginalny tatar!!!!!!
Tatar wołowy powinien być z ogórkiem i cebulką
Tego "Pana" jakim jest Tatar,
pozostawiam w spokoju i tylko stawiam nad zmiana dekoracji.
SKŁADNIKI:
0.5 kg. Polędwicy wołowej
2/3 żółtka w zależności od jaj
Sól , pieprz
I" Królowa" (która powinna zawsze towarzyszyć temu mięsu) MAGGI oryginalna
( nie Maggi z innych firm ) 3 łyżki
3 łyżki oliwy
Ciężko określić na łyżki ile czego ponieważ mięso bywa różne
Mięso musi być błyszczące i "uciekać" z rąk
Sól i pieprz do smaku.
Uważajmy z solą Maggi posiada jej dużo.
Cebula
Ogórek kiszony
SPOSÓB:
Idąc na skróty:
Kupujemy mięso już mielone, albo mielimy sami dwa razy przez drobne oczka.
Robiąc "modnie" siekamy drobno nożem.
Dodajemy żółtka, Maggi ,Oliwę, pieprz, sól
Mieszamy porządnie by mięso tworzyło jedną całość.
Sprawdzając smak dodajemy do smaku.
Pamiętajmy o konsystencji.
Kroimy cebulę w kostkę drobną, i ogórki kiszone.
Jeśli ogórki są słone i mokre radzę przepłukać i wycinać.
Dekoracja wedle uznania.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania