niedziela, 21 sierpnia 2016

Tatar wołowy- befsztyk Tatarski

TATAR WOŁOWY
ViolaPassion
Moje myśli:
Mogę kogoś obrazić swoim zdaniem ,ale myślę że niektórych rzeczy nie powinno się zmieniać, i
nie które potrawy powinny zostać nietknięte.
Tatar wołowy z oliwkami ,tatar z grzybami ,tatar z cukinia samą marchewką a nawet frytkami.
Ja się pytam co to jest?????????????????????Na pewno nie  oryginalny tatar!!!!!!
Tatar wołowy  powinien być z ogórkiem i cebulką
Tego "Pana" jakim jest Tatar,
pozostawiam w spokoju i tylko stawiam nad zmiana dekoracji.

SKŁADNIKI:

0.5 kg. Polędwicy wołowej
2/3 żółtka w zależności od jaj
Sól , pieprz
I" Królowa" (która powinna zawsze towarzyszyć temu mięsu) MAGGI oryginalna
( nie Maggi z innych firm ) 3 łyżki
 3 łyżki oliwy

Ciężko określić na łyżki ile czego ponieważ mięso bywa różne
Mięso musi być błyszczące i "uciekać" z rąk
Sól i pieprz do smaku.
Uważajmy  z solą Maggi posiada jej dużo.
Cebula
Ogórek kiszony

SPOSÓB:
Idąc na skróty:
Kupujemy mięso już mielone, albo mielimy sami dwa razy przez drobne oczka.
Robiąc "modnie" siekamy drobno  nożem.
Dodajemy żółtka, Maggi ,Oliwę, pieprz, sól
Mieszamy porządnie by mięso tworzyło jedną całość.
Sprawdzając smak dodajemy do smaku.
Pamiętajmy o konsystencji.
Kroimy cebulę w kostkę drobną, i ogórki kiszone.
Jeśli ogórki są słone i mokre radzę przepłukać i wycinać.
Dekoracja wedle uznania.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania