![]() |
ViolaPassion |
Kolejna konfitura.
Wymyślona o tako na poczekaniu
Szukałam czegoś do mięsa, a akurat te produkty miałam pod ręką.
Stąd też się wziął ten mus który jest wspaniały do mięsa jak i do kanapki.
Bardzo prosty przepis : 1 słoik
5 fig
10 wiśni peruwianskich
Garść śliwki suszonej kalifornijskiej
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
1/2soku z limonki
Owoce myjemy .
Kroimy w krążki figi ,dodajemy cała wiśnie i śliwke.
Zasypujemy szklanka cukru.
Pozostawiamy na dwie godziny .
Dodajemy sok z limonki .
I gotujemy na małym ogniu .
W razie potrzeby co chwilę dolewamy troszkę wody .Nie wiecej niż szklanka na ta gramature .
Gotujemy okolo 45 minut na małym ogniu.
Woda musi wyparować.
Wtedy nasza konfitura zgestnieje.
Blendujemy
Słoiczek wekujemy
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania