sobota, 22 października 2016

Cykoria zapiekana z koperkiem w szynce parmeńskiej

pieczona cykoria
ViolaPassion

Następna odsłona wspaniałej cykorii.
hashtag #Ambition



Składniki: 2 osoby
2 cykorie
4 plasterki szynki parmeńskiej
2 łyżki masła klarowanego
5 łyżek drobno posiekanego świeżego koperku
5 łyżek żółtego tartego sera
sok z połowy cytryny
Do ozdoby rukiew wodna ,kolorowa papryka wedle uznania szczypiorek i parmezan

Sposób:
Cykorię myjemy i osuszamy.
W rondelku musimy zagotować wodę dodając sok z cytryny.
Cykorie  gotujemy max 4 minuty, studzimy.
Na plasterki szynki posypujemy koperek i żółty ser.
Rozgrzewamy piekarnik do 180C
Zawijamy cykorię i układamy do naczynia dodając po 1 łyżeczce masła klarowanego na sztukę roladki.
Pieczemy 10 minut, następnie posypujemy po wierzchu znów serem i dodatkowo parmezanem .
Pieczemy następne 5 minutek.
To wszystko kochani.
Smacznego
                                                    
Dla Was, również  mam niespodziankę: kod rabatowy do SKLEPU DAJAR  Na hasło ZDROWE-GOTOWANIE trzymacie 10% rabatu na produkty Ambition.





Ambition z dbałością

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania