czwartek, 3 listopada 2016

Zupa-krem z granatowej marchwi "Dragon"

Zupa-krem
ViolaPassion
Inność, prostota i smak .
Tak tą zupę opiszę .
Tak, wiem już mamy dość zupy - krem.
Ale nie mogłam się powstrzymać





Składniki:4 osoby
0,5kg marchwi granatowej "Dragon"
2 średnie cebule pokrojone w większą kostkę
2 łyżki masła klarowanego
1 kostka rosołowa ,może być wołowa
około 750 ml wody przegotowanej
świeżo mielony pieprz wedle uznania do smaku
1 płaska łyżka gałki muszkatołowej
2 łyżki jogurtu greckiego

Sposób:
Marchew myjemy i  skrobiemy. Kroimy w grube krążki
W garnku z podwójnym dnem rozpuszczamy masło ,dodajemy cebule i szklimy przez chwilę.
Następnie dodajemy naszą wspaniała marchew.
Mieszamy często dodając kostkę drobiową albo wołową i gałkę muszkatołową
Mieszamy energicznie chcemy by kostka i gałka otuliła nasze warzywa.
Wzmacniając smak
Podlewamy stopniowo wodą - 3x po szklance w odstępach 5-7 minutowych.
Dodajemy pieprz do smaku.
Blendujemy.
Podajemy z odrobiną jogurtu Greckiego i wedle uznania grzankami.
Smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania