środa, 7 grudnia 2016

Stek z tuńczyka z glazurowanymi warzywami na świeżym tymianku

stek tuńczyk
ViolaPassion
Składniki:

Steki z Tuńczyka około 1.5 centymetra grubości
sok z połowy limonki
pieprz,sól cytrynowa
oliwa najlepiej smakowa z dodatkiem chilli
Do warzyw:świeży tymianek
masło , miód
dowolna kompozycja warzyw

Sposób:
Tuńczyka marynujemy solą, pieprzem, kilkoma łyżkami oliwy i sokiem z limonki.
W zależności od stopnia wysmażenia
Aby uzyskać piękny różowy kolor, tuńczyka smażymy na oliwie około 3 min z każdej strony.
Żeby był całkiem usmażony 5 min z każdej strony wystarczy
Warzywa glazurujemy na maśle z dodatkiem kilka łodyg  tymianku
Definicja GLAZUROWANIA
Smacznego
stek z tunczyka
ViolaPassion

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania