ViolaPassion |
Składniki:1litr jogurtu naturalnego,Greckiego,albo kefiru
1 pęczek botwiny (drobno posiekany)
2 średnie buraczki ( ugotowane blenduję)
szczypior,koperek (drobno posiekany)
3 ząbki czosnku ( przecisnięty przez prasę)
1 łyżka octu
sol,pieprz
Pęczek rzodkiewki (drobno pokrojony)
2 jaja ugotowane na twardo
Sposób:Buraczki z botwinki odcinam i obieram, a następnie kroję drobno i buraczki, i łodygi z listkami. Zalewam wodą i gotuję ok. 15 minut, aż botwinka zmięknie. Odstawiam, aż wystygnie.
2 buraczki oddzielnie gotuje i blenduje
Do botwinki dodaję ocet. kroję warzywa: ogórka, rzodkiewkę, szczypior, i koperek, wszystko drobno.
Wrzucam do miski warzywa, zalewam jogurtem, dodaję buraczki, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Odstawiam, by się schłodził.
Po lekkim schłodzeniu chłodnik jest gotowy.
Smacznego !!!!
1 pęczek botwiny (drobno posiekany)
2 średnie buraczki ( ugotowane blenduję)
szczypior,koperek (drobno posiekany)
3 ząbki czosnku ( przecisnięty przez prasę)
1 łyżka octu
sol,pieprz
Pęczek rzodkiewki (drobno pokrojony)
2 jaja ugotowane na twardo
Sposób:Buraczki z botwinki odcinam i obieram, a następnie kroję drobno i buraczki, i łodygi z listkami. Zalewam wodą i gotuję ok. 15 minut, aż botwinka zmięknie. Odstawiam, aż wystygnie.
2 buraczki oddzielnie gotuje i blenduje
Do botwinki dodaję ocet. kroję warzywa: ogórka, rzodkiewkę, szczypior, i koperek, wszystko drobno.
Wrzucam do miski warzywa, zalewam jogurtem, dodaję buraczki, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Odstawiam, by się schłodził.
Po lekkim schłodzeniu chłodnik jest gotowy.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania