poniedziałek, 6 czerwca 2016

Roladki kurczece z feta,szpinakiem i szynka parmenska






SKŁADNIKI:
piersi z kurczaka
Szpinak posiekany i ugotowany
Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy
Ser feta
Szynka parmenska
Pieprz ,sól
2 jajka
Bułka  tarta
Ojej
Składniki:
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem  albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie
Pieprzymy,solimy
I smarujemy pierś  warstwami
Ser,szpinak albo  zielona pietruszka i szynka parmenska
Następnie  zawijam  roladke i umieszczamy na foli spożywczej 
Staramy sie zawinąć  tak jak cukietka
Mocno i elastycznie
Następnie  owijamy nasza roladka  w folii  spożywczej i  w aluminiowa i gotujemy około  30-40 min.
Folia  musi zmienic kolor na ciemnieszy
Wyciagamy nasze cukierki i ostrożnie  ściągamy  folię  aluminiowa
Spożywcza  zostawiamy do czasu aż  przestygnie dzięki  temu nasze soki z piersi  i sama pierś  będzie  bogata w smaki.
Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie
Następnie  panierujemy  w jajku  i bułce  tartej
Smażymy  na złoty  kolor
smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania