SKŁADNIKI:
piersi z kurczaka
Szpinak posiekany i ugotowany
Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy
Ser feta
Szynka parmenska
Pieprz ,sól
piersi z kurczaka
Szpinak posiekany i ugotowany
Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy
Ser feta
Szynka parmenska
Pieprz ,sól
2 jajka
Bułka tarta
Ojej
Bułka tarta
Ojej
Składniki:
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie
Pieprzymy,solimy
I smarujemy pierś warstwami
Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska
Następnie zawijam roladke i umieszczamy na foli spożywczej
Staramy sie zawinąć tak jak cukietka
Mocno i elastycznie
Następnie owijamy nasza roladka w folii spożywczej i w aluminiowa i gotujemy około 30-40 min.
Folia musi zmienic kolor na ciemnieszy
Wyciagamy nasze cukierki i ostrożnie ściągamy folię aluminiowa
Spożywcza zostawiamy do czasu aż przestygnie dzięki temu nasze soki z piersi i sama pierś będzie bogata w smaki.
Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie
Pieprzymy,solimy
I smarujemy pierś warstwami
Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska
Następnie zawijam roladke i umieszczamy na foli spożywczej
Staramy sie zawinąć tak jak cukietka
Mocno i elastycznie
Następnie owijamy nasza roladka w folii spożywczej i w aluminiowa i gotujemy około 30-40 min.
Folia musi zmienic kolor na ciemnieszy
Wyciagamy nasze cukierki i ostrożnie ściągamy folię aluminiowa
Spożywcza zostawiamy do czasu aż przestygnie dzięki temu nasze soki z piersi i sama pierś będzie bogata w smaki.
Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie
Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej
Smażymy na złoty kolor
smacznego
Smażymy na złoty kolor
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania