Uwielbiam, kocham!!!!
Mieszkając w Polsce skąd pochodzę
nie znałam smaku tego mięsa Babcie i mama mówiły ze śmierdzi to mięso na 10 kilometr że ma specyficzny zapach
Dlatego tez nie odważyłam się nigdy zjeść
Dziś żałuję ze moja przygoda z tym wspaniałym i szlachetnym mięsem zaczęła się zupełnie nie dawno i dziś wiem że to nie umiejętność sposobu czyni nas ślepcami
Gdy jadłam w restauracjach nigdy nie czułam jakiegoś przykrego zapachu mięso zawsze miękkie szlachetne soczyste
Pomyślałam zaryzykuje i
JA mam na to patent
Składniki: (dla mojej rodziny ,4 osoby)
Około 1 kg schabu z kością
1 litr mleka
Główka czosnku
świeży rozmaryn
Sposób:
Odbieramy kość od schabu i Marynujemy w mleku czosnku i świeżym rozmarynie na minimum 12 godzin ja staram się zostawić zawsze na 24h
W lodowce pod przykryciem
Około 1 kg schabu z kością
1 litr mleka
Główka czosnku
świeży rozmaryn
Sposób:
Odbieramy kość od schabu i Marynujemy w mleku czosnku i świeżym rozmarynie na minimum 12 godzin ja staram się zostawić zawsze na 24h
W lodowce pod przykryciem
A teraz to już w sumie nic
Kroimy w plastry około 1.5 -2 cm.
Rozgrzewamy elektrycznego grilla który piecze z dwóch stron
I umieszczamy nasze mięso na 5-7 minut
W zależności od stopnia wysmażenia
Pieprzymy na sam koniec
Sól jest tu zbędna
Kroimy w plastry około 1.5 -2 cm.
Rozgrzewamy elektrycznego grilla który piecze z dwóch stron
I umieszczamy nasze mięso na 5-7 minut
W zależności od stopnia wysmażenia
Pieprzymy na sam koniec
Sól jest tu zbędna
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania