środa, 27 lipca 2016

Dischi volanti w kurkach z wędzonym węgorzem z szynką parmeńska i parmezanem


Dischi volanti z kurkami i Węgorzem
Viola Passion 



Następna wyszukana potrawa.
Z lasu i jeziora połączona z Włoskim makaronem ,szynką parmeńska i parmezanem.
Totalny smaczny haos na moim talerzu .

Zapewne zastanawiacie się  co jest z tymi grzybami?
Dlaczego ostatnio używam  ich dużo?
Już odpowiadam.
Po raz- to kocham Polskie grzyby prosto z lasu.
Po drugie biorę udział  w konkursie  gdzie  składnikiem muszą być grzyby kurki.
Po trzecie moi czytelnicy często  uważają że grzyby to są  tylko pieczarki albo grzyby mun.
Pragnę pokazać im że wiele wspaniałych rzeczy możemy czerpać z natury.
Z lasu ,z wody czy ziemi.

Składniki:
300 g kurek
3 kawałki Węgorza wędzonego obranego ze skóry
Makaron gotujemy według przepisu
3 łyżki masła
1/2 posiekanej natki pietruszki
1/2 posiekanego koperku
1 plaster szynki parmeńskiej
  ( PROSCIUTTO) pokrojona w kostkę
2 łyżki tartego parmezanu
Pieprz i sól do smaku
Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku   do dekoracji


Sposób:
Makaron gotujemy według przepisu.
Al dente

Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki kroimy.
Następnie smażymy je na maśle dodając koperek , pieprz ,sól  i pietruszkę.
Smażymy do czasu aż puszcza sok


Węgorza gotujemy 5 minut we wrzątku.
Dzięki tej metodzie bez problemu ściągniemy twardą skórę.
Następnie kroimy go na mniejsze kawałki .


Łączymy ugotowany za hartowany makaron z  kurkami i szynką parmeńska
Dodajemy Węgorza,parmezan dekoracje
I VOILA
SMACZNEGO




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania