Viola Passion |
Następna wyszukana potrawa.
Z lasu i jeziora połączona z Włoskim makaronem ,szynką parmeńska i parmezanem.
Totalny smaczny haos na moim talerzu .
Zapewne zastanawiacie się co jest z tymi grzybami?
Dlaczego ostatnio używam ich dużo?
Już odpowiadam.
Po raz- to kocham Polskie grzyby prosto z lasu.
Po drugie biorę udział w konkursie gdzie składnikiem muszą być grzyby kurki.
Po trzecie moi czytelnicy często uważają że grzyby to są tylko pieczarki albo grzyby mun.
Pragnę pokazać im że wiele wspaniałych rzeczy możemy czerpać z natury.
Z lasu ,z wody czy ziemi.
Składniki:
300 g kurek
3 kawałki Węgorza wędzonego obranego ze skóry
Makaron gotujemy według przepisu
3 łyżki masła
1/2 posiekanej natki pietruszki
1/2 posiekanego koperku
1 plaster szynki parmeńskiej
( PROSCIUTTO) pokrojona w kostkę
2 łyżki tartego parmezanu
Pieprz i sól do smaku
Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku do dekoracji
Sposób:
Makaron gotujemy według przepisu.
Al dente
Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki kroimy.
Następnie smażymy je na maśle dodając koperek , pieprz ,sól i pietruszkę.
Smażymy do czasu aż puszcza sok
Węgorza gotujemy 5 minut we wrzątku.
Dzięki tej metodzie bez problemu ściągniemy twardą skórę.
Następnie kroimy go na mniejsze kawałki .
Łączymy ugotowany za hartowany makaron z kurkami i szynką parmeńska
Dodajemy Węgorza,parmezan dekoracje
I VOILA
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania