niedziela, 17 lipca 2016

Kotlety z pieczarką i jajkiem

Kotlety z pieczarką i jajkiem
ViolaPassion 
Szybki, inny sposób na kotlety.
W moim domu.rodzinnym w piątek nie jadło się mięsa,zazwyczaj była to ryba.
Taki wynalazek często  robiła  moja mama,by urozmaicić nam menu.

Składniki: (na 8/9 kotletów)






10 ugotowanych na twardo jajek
1 jajko surowe
1 szczypior posiekany drobno
1 sucha bułka namoczona w wodzie i wyciśniętą
300 g pieczarek
Bułka tarta do panierki
Sól,pieprz

Sposób:

Ugotowane jajka obieramy i tarkujemy na tarce polecam większe  oczka.
Pieczarki myjemy tarkujemy na dużych oczkach i Smażymy bez oleju na patelni.
Następnie odstawiamy do wystudzenia.

Jajka ,pieczarki, szczypiorek ,wyciśniętą bułkę,surowe jajko wsadzamy do większej miski dodajemy  sól  i  pieprz  i mieszamy do czasu aż wyrobimy masę.

Następnie formujemy kotlety i posypujemy bułką tarta.
Smażymy  na rozgrzanej oliwie z obu stron za złoty kolor.
Możemy posypać parmezanem.
Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania