ViolaPassion |
W moim domu.rodzinnym w piątek nie jadło się mięsa,zazwyczaj była to ryba.
Taki wynalazek często robiła moja mama,by urozmaicić nam menu.
Składniki: (na 8/9 kotletów)
10 ugotowanych na twardo jajek
1 jajko surowe
1 szczypior posiekany drobno
1 sucha bułka namoczona w wodzie i wyciśniętą
300 g pieczarek
Bułka tarta do panierki
Sól,pieprz
Sposób:
Pieczarki myjemy tarkujemy na dużych oczkach i Smażymy bez oleju na patelni.
Następnie odstawiamy do wystudzenia.
Jajka ,pieczarki, szczypiorek ,wyciśniętą bułkę,surowe jajko wsadzamy do większej miski dodajemy sól i pieprz i mieszamy do czasu aż wyrobimy masę.
Następnie formujemy kotlety i posypujemy bułką tarta.
Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron za złoty kolor.
Możemy posypać parmezanem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania