poniedziałek, 18 lipca 2016

Krem -zupa z cukinii i parmezanem

Zupa krem z cukinii
ViolaPassion
Następna wspaniała lekka zupa krem.
I bardzo łatwa do zrobienia

SKŁADNIKI:
700g cukinii
1 cebula biała
1/2 cebuli czerwonej
600ml bulionu
 Sól,pieprz
2 łyżki masła

Sposób:
Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle.
Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut.
Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Odstawiamy do wystygnięcia,blendujemy i gotujemy kolejne 10 minut.
Śmietanę  i tarty parmezan dodajemy bezpośrednio do talerza.
Polecam pieczywo czosnkowe i chipsy z szynki parmeńskiej.
Ale to tylko moja sugestia.
To wszytko
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania