![]() |
ViolaPassion |
![]() |
ViolaPassion |
Ta wersja jest przerobiona to znaczy szczypior i boczek jest tylko dodatkiem.
Same placki ziemniaczane są również pyszne.
Składniki:
2-2-5 kg ziemniaków polecam ziemniaki młode
1 szczypior pokrojony
20 dag wędzonego boczku pokrojonego w kostkę i podsmażonego.
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 surowe jajka
Sól i pieprz do smaku
6-8 łyżek kaszy mannej (dzięki temu placki będą chrupiące)
Mozna dać wiecej kaszy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki majeranku
2 łyżki przyprawy do ziemniaków (niekoniecznie)
Olej
Sposób:
Obrane ziemniaki tarkujemy w maszynce do tego przeznaczonej albo na specjalnej tarce.
Tarkujemy również cebulę i czosnek.
Do masy ziemniaczanej dodajemy resztę składników.
Następnie wszytko mieszamy i łączymy w jedna całość.
Rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy.
Na złoty kolor.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania