![]() |
ViolaPassion |
Zupa z ogniem dosłownie uwielbiam.
Bardzo prosta do zrobienia.
Składniki:
Ryba - Szczupak , Karp itp. jak dla mnie musi być słodko wodna.
Ja zawsze zupę gotuje z głów i ogonów.
Włoszczyzna świeża (pietruszka,seler,por,marchew)
1 cebula średniej wielkości opalona ogniem.
2 kostki rosołowe
Śmietana 18% jak zawsze do swoich zup używam śmietany bardzo rzadkiej.
Pietruszka natka
Sól,pieprz do smaku
1 liść laurowy
3 ziela angielskie
Sposób:
Myjemy i oczyszczamy rybę,wsadzamy do garnka (zalewamy woda 1.5litra)
Obieramy i myjemy włoszczyznę używamy same korzenie.
Umieszczamy razem w garnku dodając również cebulę,laurowy liść i ziele angielskie.
Wszystko gotujemy na małym ogniu około 30 minut (warzywa muszą być miękkie)
Po upływie pół godziny dodajemy kostki rosołowe a następnie śmietanę.
Gotujemy 10 minut.
To wszytko. Do dekoracji liście pietruszki.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania