piątek, 8 lipca 2016

Zupa rybna


Zupa rybna
ViolaPassion 



Zupa z ogniem dosłownie uwielbiam.
Bardzo prosta do zrobienia.

Składniki:
Ryba - Szczupak , Karp itp. jak dla mnie musi być słodko wodna.
Ja zawsze zupę gotuje z głów i ogonów.
Włoszczyzna świeża (pietruszka,seler,por,marchew)











1 cebula średniej wielkości  opalona ogniem.
2 kostki rosołowe
Śmietana  18% jak zawsze do swoich zup używam  śmietany bardzo rzadkiej.
Pietruszka natka
Sól,pieprz  do smaku
1 liść  laurowy
3 ziela angielskie

Sposób:
Myjemy  i oczyszczamy rybę,wsadzamy do garnka (zalewamy woda 1.5litra)
Obieramy i myjemy włoszczyznę  używamy same korzenie.
Umieszczamy razem w garnku dodając również cebulę,laurowy liść i ziele angielskie.
Wszystko gotujemy na małym ogniu około 30 minut (warzywa muszą być miękkie)
Po upływie  pół  godziny dodajemy kostki rosołowe a następnie śmietanę.
Gotujemy 10 minut.
To wszytko. Do dekoracji liście pietruszki.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania