ViolaPassion |
Robiłam już podobne danie z piersi z kurczaka.
Nazwa znów długa przepraszam.
Nazwijmy tę potrawę inaczej....
"Schabowe cukierki"
A dlaczego cukierki?
Za chwilę zobaczycie.
Składniki:
Schab poporcjowany i rozbity tłuczkiem posolic i po pieprzyc dwie roladki na jedną osobę.
Możecie użyć pierś z kurczaka
2 kulki Mozzarelli
Szynka parmeńska polecam Włoska "Prosciutto di Parma"
4 łyżki oleju musztardowego (może być inny)
10 łyżek tartego parmezanu
2 pęczki koperku
1 pęczek natki pietruszki
Sól,pieprz
Słodka papryka
Bułka tarta
3 jajka
Oliwa
Sposób:
Mozzarella rozdrabniamy widelcem i dodajemy olej musztardowy.
Mieszamy energicznie.
Koperek i pietruszkę siekamy drobno i łączymy razem.
I zaczynamy.
Rozkładamy rozbity kawałek schabu ,smarujemy go mozzarella,posypujemy ziołami.
Następnie wzdłuż kładziemy szynkę,posypujemy parmezanem i zawijamy.
Zawinięte roladki musimy zawinąć ścisło w folię kuchenna tak jak byśmy zawijali cukierki i czynność powtarzamy z folia aluminiowa.
Wyciągamy bardzo ostrożnie ponieważ folie są i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie rozwijamy nasze opakowania .
Posypujemy roladki papryka i panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoto brązowy kolor.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania