ViolaPassion |
Niby żadna sztuka a jednak
Dla wielu z was ta potrawa jest nowością.
Odkąd pamiętam jajka królowały na stole w moim otoczeniu na :
Wielkanoc ,imieniny, urodziny, imprezy ale również na zwykłe śniadanie.
Sposób jest banalnie prosty i szybki.
Składniki : 2 osoby
4 jajek ugotowane na pół twardo (takie lubię)
powszechnie gotuje się na twardo
1/2 szczypiorku drobno pokrojonego
3 łyżki majonezu
kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę
3-4 liście sałaty lodowej
sól, pieprz zmielony w młynku.
Sposób:
Gotujemy jajka 5 minut od zagotowania się wody
Zlewamy wrzątek i dwu krotnie zalewamy zimną wodą, studzimy i obieramy
Następnie przekrajamy na pół, układamy na sałacie, pieprzymy i smarujemy
majonezem.
Dodajemy wędlinę i szczypiorek, solimy to wszystko.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania