czwartek, 18 sierpnia 2016

Jajka w majonezie

jajka w majonezie
ViolaPassion

Niby żadna sztuka a jednak
Dla wielu z was  ta potrawa  jest nowością.
Odkąd pamiętam jajka  królowały na stole w moim otoczeniu na :
Wielkanoc ,imieniny, urodziny, imprezy ale również na zwykłe śniadanie.
Sposób jest banalnie prosty i szybki.


Składniki : 2 osoby
4 jajek ugotowane na pół twardo (takie lubię)
powszechnie gotuje się na twardo
1/2 szczypiorku drobno pokrojonego
3 łyżki majonezu
kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę
3-4 liście sałaty lodowej
sól, pieprz zmielony w młynku.


Sposób:
    Gotujemy jajka 5 minut od zagotowania się wody
    Zlewamy wrzątek i dwu krotnie zalewamy zimną wodą, studzimy i obieramy
    Następnie przekrajamy na pół, układamy na sałacie, pieprzymy i smarujemy
majonezem.
Dodajemy wędlinę i szczypiorek, solimy to wszystko.
Smacznego.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania