![]() |
ViolaPassion |
Składanki:(4 osoby)
12 przegrzebków
3 łyżki masła klarowanego
3 łyżki świeżego koperku drobno posiekanego
3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
3 łyżki drobnego szczypiorku posiekanego
3 ząbki czosnku przekrojone na 4 części
30 ml białego wytrawnego wina
mix sałaty: botwina,burak ,ruccola,lubczyk,itp
sól cytrynowa, pieprz mielony w młynku
sok z połowy limonki
kilka nitek szafranu do dekoracji i kiełków sałaty
Sposób:
Na patelni rozpuszczamy masło,dodajemy wino ,koper,pietruszkę .szczypior i czosnek
Redukujemy często mieszając, na wolnym ogniu do czasu aż wino wyparuje.
Następnie kładziemy przegrzebki i smażymy po 1 minucie z każdej strony (można jeść je surowe więc nie bójcie się)
Doprawiamy solą,pieprzem do smaku.
Na sam koniec polewamy sokiem z limonki
I układamy na wyłożoną sałatę,dekorujemy szafranem i kiełkami sałaty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania