środa, 24 sierpnia 2016

Rigati z Pancettą i sosem Carbonara

Rigati z Pancettą i sosem Carbonara
ViolaPassion



Pomysł na inny obiad.
Włoski obiad

Składniki: 6 osób
1 Makaron Rigati tricolre
3 filety z kurczaka
300g Pancett-y pokrojonej w kostkę
kilka zgrillowanych plasterków Pancett-y do dekoracji
1/2 białej cebuli pokrojonej drobno w kostkę
1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
1/2 szczypiorku pokrojony drobno
3 większe grzyby  "boczniaki"
4 łyżki oliwy z oliwek
Parmezan 4 łyżki
Sos Carbonara (znajdziecie przepis na moim blogu w innym daniu link niżej


Sposób:
Makaron gotujemy wedle przepisu.
Myjemy piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki.
Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek.
Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy.
Następnie pieczarki -boczniaki
Smażymy do czasu aż cebula zeszkli się na lekko złoty kolor.
Dodajemy szczypiorek ,i zalewamy Carbonarą.
Łączymy wszystko, dodajemy bezpośrednio na makaron posypując parmezanem.
Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania