![]() |
ViolaPassion |
Tak przyrządziłam poraz pierwszy .
Składniki : na 3 osoby
12 muszel po 4 na osobę
Masło czosnkowe 5 łyżek ( preferuje własnej roboty, bardzo łatwy do zrobienia)
sól i kolorowy pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
90 ml wina musujacego
Sposób:
Mule zalewamy zimną woda i płuczemy trzy razy za każdym razem w nowej wodzie
Usuwamy wąsy i pąkle.
Otwarte wrzucamy!!!
Mule wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 7 minut,musimy wstrząsnąć garnkiem z dwa razy, po około 5 min.powinny się otworzyć.
Zlewamy i odcedzamy.
W garnuszku rozpuszczamy masło czosnkowe dodajemy Oliwę z oliwek .
Często mieszając dodajemy wino i odrobinę wody - redukujemy .
Wino musi wyparować.
Wkładamy muszle do środka i staramy się połączyć z naszym sosem czosnkowym w razie konieczności podlać odrobiną wody .
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania